THINK OUTSIDE THE BOX

Comoda TV

 

 Comoda TV 

In acest articol am sa prezint  realizarea unei comode TV. Ca de fiecare data, materialul de lucru este lemnul de nuc. La fel ca in alte cazuri, am lucrat la acest proiect in valuri, cu multe pauze, motiv pentru care unele etape au fost sarite, poze facute ba cu aparatul foto, ba cu telefonul. Mai mult de atat, prima etapa din constructia comodei lipseste cu desavarsire si articolul incepe undeva la mijlocul lucrarii cand corpul comodei era deja gata facut.

Evident, o prima imagine este facuta cu telefonul si nu este grozava.

 

Proiectul a continuat cu executia sertarelor. Fetele sertarelor sunt facute cu o tehnica mai interesanta si anume din fasii de lemn impletite.

 

Asamblarea sertarelor a fost facuta cu ajutorul „Domino”-urilor. Aici am folosit o alta tehnica mai interesanta, gaurile pentru domino-uri au fost facute concomitent in ambele bucati de lemn. Aceasta operatiune trebuie facuta cu precizie mare de aceea e nevoie de un „setup” mai special, e nevoie de un sablon sau de o masa de lucru cu posibilitatea de fixare si pe verticala, si pe orizontala.

 

Fundul sertarelor este si el facut din lemn – de data aceasta lemn de tei.

Butoanele sau manerele de la sertare sunt facute tot din lemn.  😎

 

 

Pentru finisaj am folosit ulei de in. Avantajele uleiului de in sunt:  pretul foarte accesibil, aplicarea foarte simpa (se inunda suprafata cu ulei, se lasa cateva minute ca sa se absoarba si apoi se sterge excesul) si nu in ultimul rand protectie sporita impotriva umezelii si a petelor de la diverse lichide. Timpul de uscare este aproximativ 24 ore. Nu necesita conditii speciale sau unelte deosebite, doar o carpa curata.

 

In final, cateva imagini cu amplasarea comodei la locul ei, sub televizor.

Aici cateva imagini cu detalii ale comodei.

Si in final o imagine de ansamblu a camerei.  🙂

 

 

 

 

 

2 Replies to “Comoda TV”

  1. Bogdan spune:

    Ce pret are un astfel de articol?

    1. ahegyes spune:

      Salut Bogdan. Avand in vedere ca eu lucrez in regim de hobby, este foarte greu sa cuantifici si sa pui un pret pe asa ceva. Apoi sunt unele detalii care intr-un atelier profesionist (sau fabrica) nu s-ar face sau s-ar face foarte scump. In regim de hobby in schimb orice e posibil si orice e permis ceea ce intareste ceea ce am spus la inceput: e greu sa fac un pret si poate si un pic reticient.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *