THINK OUTSIDE THE BOX

Ligo – Cablu de boxe

LIGO (cablu de boxe)

In linii mari materialele necesare pentru realizarea acestui proiect sunt:

Cablu  2 x 2.5mm (Proel sau orice alt cablu profesional flexibil) Camasa decorativa  Conector tip banana 

 

In continuare sunt prezentate imagini din timpul constructiei. Avand in vedere ca executia propriu zisa nu e “rocket science” am sa fac comentarii doar acolo unde cred eu ca este necesar.

Capetele sunt imobilizate cu tub termoretractil.

 

Cablul urmeaza sa fie rasucit, motiv pentru care la capete e nevoie de legaturi de prindere. Aceste legaturi le-am facut din lemn de nuc. In principiu sunt niste discuri de lemn facute la strung in care am dat niste gauri transversale.  

Pentru un aspect mai placut am aplicat pe legaturile din lemn un desen decorativ.

 
 
Pe legaturile de lemn se aplica doua sau chiar trei straturi de lac transparet. Dupa ce lacul se usca bine trecem la montarea finala cablurilor.

 


  

Legaturile din lemn sunt fixate cu ajutorul unui surub de lemn decorativ .

 Si iata cablurile puse la treaba. Sunt sigur ca unii se intreaba de costuri. Pai sa vedem. Lungimea cablurilor de fata e de 2 x 2.5m, prin urmare e nevoie de 10m de cablu profesional cu sectiunea de 2.5mm care costa cam 25euro. Camasa decorativa tot 10m (5m rosie + 5m neagra) ceea ce costa aprox. 10-15euro, dar pretul poate sa urce si mai sus in functie de producator, material folosit, etc. Bananele folosite, 8 la numar, sunt marca Rulstein si costa aprox. 5eurobuc, deci in total 40euro. Se mai adauga cam 1-1.5m de tub termoretractil care mai costa si asta 2-3 euro. In total iese un pret de 80-85 euro plus discurile de lemn si 2-3 dupamese de lucru.