THINK OUTSIDE THE BOX

Aikido – Preamplificator cu Lampi

AIKIDO

(Preamplificator pe Tuburi) cu   6sn7  si  6u5cD

Cu totii stim ca amplificarea pe lampi “imbogateste” sunetul cu armonici de ordinul 2 din belsug, armonici raspunzatoare de asa numitul sunet de lampa, sunet cald, armonius, sunet care este pe placul urechii umane. Acest sunet este motivul pentru care foarte multi iubitori de muzica din lumea intreaga nu au renuntat la tehnologia tuburilor imbatrinite si demodate. Pe piata de profil se gasesc multe aparate care folosesc tuburile electronice dar si adeptii curentului DIY au de unde alege, pe net se gasesc multe astfel de solutii.
AIKIDO este un proiect DIY popular care a suferit mulde modificari in timp. Exista multe variate cu diferite intrebuitari. Proiectul de fata a pornit de aici:
http://www.tubecad.com/2009/02/blog0159.htm
Numele complet al preamplificatorului despre care discutam aici este AIKIDO All In Oane. Totul a inceput prin achizitionarea unui PCB de aici:
http://glass-ware.stores.yahoo.net/

Schema completa, instructiuni de ansamblare, recomandari precum si alte detalii se gasesc in  manualul de utilizare care se poate descarca in format pdf aici:
Aikido_All_ One.pdf

Sasiul pe care urmeaza a fi amplasat montajul a fost facut din tabla de INOX de 1.5mm grosime cu ajutorul unei freze numerice (CNC).

De partea electricaelectronica s-a ocupat un amic al meu care are un atelier de depanare radiouriamplificatoare pe lampi. Pentru eventuale nelamuriri privitor la partea aceasta ii puteti scrie la adresa calingcozma@yahoo.com.
Toate piesele (lampi, condensatoare, rezistente, transformator, etc.) au fost cumparate din SUA de pe siteurile:
http://glass-ware.stores.yahoo.net/ocalcukit.html
http://www.triodeelectronics.com
http://www.tubesandmore.com
Tot aici as aminti faptul ca amicul meu Calin a insistat vreme de 3 luni la John Broskie,  poprietarul site-ului glass-ware pentru a introduce si Romania pe lista tarilor in care se expediaza kit-ul original. 

 Popularea PCB-ului cu piese in desfasurare.

 Sasiul face cunostinta cu PCB-ul, transformatorul de alimentare, lampi, si asa mai departe.

Partea care mi-a revenit mie in acest proiect a fost construirea cutiei de lemn in care va fi montat preamplificatorul. Pentru aceasta am folosit lemn de nuc.

Inbinarea cutiei se face cu biscuiti si cu aracet din belsug. 

 O montare preliminara a intregului ansamblu. 

Preamplificatorul gata montat in cutie.   

Si in final cateva imagini cu preamplificatorul gata de actiune

2 Replies to “Aikido – Preamplificator cu Lampi”

 1. marius spune:

  E clar ca iubesti ceea ce faci.Nu ar strica sa te gandesti la un logo pe care sa-l lipesti acolo intr-un coltisor la operele tale de arta ( ghimpele nu ar arata rau chiar daca e scris in alta limba 😉 )

  1. ahegyes spune:

   Mi s-a mai spus ca ar trebui sa imi fac un logo. Am sa iau in consideratie aceasta propunere.
   Multumesc pt. sugestie.

   Cu stima,
   Adrian Hegyes

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *