THINK OUTSIDE THE BOX

Condo – Rack

CONDO – Rack din Placi de MDF si lemn natural de cires.

Condo vrea sa fie un rack pentru aparate hi-fi, relativ simplu de construit, din materiale usor de gasit, cu o forma simpla si clasica. Pe langa utilitate si ergonomie un rack poate influenta atat pozitiv cat si negativ sunetul pe care il obtinem in sufrageria noastra. Nu vreau sa discut despre acest aspect acum, prin urmare trec mai departe.
Dimensiunile blaturilor sunt prezentate in imaginea de mai jos. Blatulrile vor fi confectionate dintr-o palca de MDF cu grosimea de 22mm Evident grosimea poate fi modificata in functie de cerinte si preferinte, dar de obicei cu cat e mai gros cu atat mai bine. Picioarele rack-ului vor fi confectionate din lemn de cires. Inaltimea picioarelor nu e trecuta in grafic deoarece aceasta se modifica in functie de nevoile fiecaruia.
 


Dupa debitarea placilor de MDF am facut gaurille in care urmeaza a fi prinse picioarele. ATENTIE – aceste gauri nu strapung in totalitate blatul. Gaurile au fost facute cu ajutorul unei freze pentru lemn cu diametrul de 40mm.

 

Pasul urmator a fost debitarea si strunjirea picioarelor. Din pacate am uitat sa surpind imagini de la aceasta faza. In principiu picioarele sunt facute din lemn de cires cu o sectiune transversala de 5x5cm. La capete au fost rotunjite cu ajutorul unui strung de lemn.

Pentru fixarea picioarelor am folosit aracet.

Am gaurit picioarele pentru a monta piulitele cu gheara in care vor fi montate tampoanele de decuplare.

Placile de MDF le-am furniruit cu furnir natural de cires, lemn din care sunt facute si picioarele

Dupa lacuire treaba arata cam asa:

Si….voila, in actiune

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *