THINK OUTSIDE THE BOX

Maenades – Standuri Boxe

 

Maenades – Standuri boxe

 

In acest articol am sa prezint realizarea unor standuri relativ simple ca forma si nu atat de simple ca executie. Materialul ales este lemnul masiv. 

Ca inspiratie am apelat la prietenul nostru Google si am avut mai multe variante care le-am luat in considerare, inclusiv o varianta in care aveam talpa din marmura, dar in cele din urma am ramas pe varianta prezentata in imaginile care urmeaza.

Materialul ales este lemnul de nuc . In prima etapa a constructiei lemnele sunt debitate la dimensiunile dorite.

 

Imbinarea partilor componente se face cu domino-uri. Aceasta imbinare se poate face si prin metoda clasica lamba si uluc, dar cu ajutorul dominourilor aceasta operatiune este mult mai rapida si la fel de precisa si rezistenta.

 

Imbinarea cu aracet si menghine.

Piciorul este facut din doua bucati de lemn care sunt inclinate la un unghi de 5 grade. O proba a unghiului de inclinare e prezentat aici:

Treapta in cara urmeaza a fi fixata partea de jos precum si cea de sus a piciorului este debitata la circular apoi adusa la nivelul optim cu ajutorul unei rindele “freza” ( tradus din engleza – router plane). O alta traducere pentru acest tip de rindea ar fi “dintele bunicii”

O proba cu partea superioara prinsa.

 

In poza de mai jos este surprinsa gaurirea piciorului pentru suruburile de prindere.

 

Spike-urile sunt fabricate si ele “in house” si vor fi rotunde la capete (nu ascutite).

 

Asa arata un spike in varianta finala. Spike-urile vor fi doar lacuite cu un lac incolor.

Talpa de sus e facuta din tabla de fier de 5mm. Dupa cum se vede debitarea se face cu flex-ul iar apoi marginile sunt debavurate cu un instrument specific.

 

 

O proba de verificare a formei si a proportiilor.

O alta proba in care s-au montat toate piesele. Dupa aceasta verificare urmeaza vopsirea si lacuirea componentelor.

Partea cea mai palpitanta a constructiei, ansamblarea finala. Fixarea partilor e facuta cu suruburi M8 care se cupleaza la piulite (bucse) cu dublu filet care sunt ingtopate in lemn.

 

 

Voila, unul dintre standuri “in actiune”.

 

Cu toate ca spike-urile au fost facute “in house” cele 2 piulite late care fixeaza spik-urile au fost cumparate de la Hornbach. La fel si restul feroneriei (suruburi, piulite incastrabile).

 

 

 

 

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *