THINK OUTSIDE THE BOX

Pat din lemn de NUC

Pat din lemn de NUC

In acest articol am sa prezint realizarea unui pat din lemn de nuc. Executia acestui scaun presupune cunostinte de tamplarie avansate precum si scule si unelte destul de specializate prin urmare nu este un proiect pentru incepatori. Din acest motiv (precum si alte motive cum ar fi lipsa de timp) prezentarea acestei lucrari va fi mai putin detaliata, va fi oarecum doar o galerie photo in care voi face cateva comentarii.

 

Aici avem o prima imagine in care aranjez bucatile de lem care urmeaza sa formeze lateralele patului.

 

Patul va avea picioare cu o forma clasica, forma cunoscuta sub denumirea de Cabriolet. Mai jos este surprinsa decuparea formei curbate a picioarelor.

 

 

Capataiul patului este facut din fasii  subtiri de lemn de nuc impletite.

 

Pe partea interioara am montat niste corniere de fier de 50x50mm care vor avea 2 functii. Odata vor sustine scandurile pe care va sta salteaua si apoi au un rol de rigidijare a intregului pat. Cornierele sunt legate intre ele cu ajutorul unor triunghiuri dreptunghiulare din placaj stratificat de 18mm. Astfel intreaga structura e super rigida.

 

 

Aici se observa modul de prindere a partilor laterale de picioarele patului. Am folosit un surub de 10mm grosime care se insurubeaza intr-o piulita “custom made” care e ingropata in partea laterala a patului. Surubul va fi apoi acoperit cu un capac ornamental din lemn pentru un aspect placut.

 

Aici se vede unul din picioarele patului si capacul ornamental din lemn.

 

Scandurile care formeaza podul patului.

 

In final cateva poze cu patul “gata facut”

 


 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *