THINK OUTSIDE THE BOX

Pondus – Stand

 

Pondus – Stand

      Multi iubitori de muzica nu stiu cat de important este ca boxele de raft sa fie amplasate corect pe un stand dedicat si amplasate corect in camera. Acest lucru poate sa faca diferenta dintre un sunet mediocru si un sunet bun sau foarte bun. Intrebarea care se pune la acest moment este: pai de ce e asa de important un stand ??? Am sa incerc sa dau un raspuns pe scurt.
La fel ca si distanta fata de peretele din spate si peretii laterali, si distanta fata de podea este foarte importanta pentru reproducerea frecventelor joase. Nu in ultimul rand, forma si materialul din care este facut un stand influenteaza semnificativ reproducerea materialului muzical.
In imaginea de mai jos sunt prezentate in mare dimensiunile standului.

    Materialul ales pentru confectionare este MDF-ul, material folosit foarte des in constructia incintelor acustice datorita caliatilor sale de absorbtie a vibratiilor, rigiditate, masa precum si un pret de cost avantajos.
Pentru realizarea formei dorite am apelat la o metoda de constructie mai interesanta si anume la lipirea succesiva sub forma de sandwich a mai multor fasii de MDF. 
In imaginile urmatoare am surprins cateva etape din procesul de constructie.

Dupa o prima ansamblare de proba piesele au fost vopsite. Dupa vopsea, s-au aplicat 2 straturi de lac lucios.

Standurile finisate si pregatite pentru a fi puse la treaba.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *