THINK OUTSIDE THE BOX

Condo Wood

CONDO Wood – Rack din lemn de cires.

Condo vrea sa fie un rack pentru aparate hi-fi, relativ simplu de construit cu o forma simpla si clasica. Pe langa utilitate si ergonomie un rack poate influenta atat pozitiv cat si negativ sunetul pe care il obtinem in sufrageria noastra.

Dimensiunile blaturilor sunt prezentate in imaginea de mai jos. Blatulrile vor fi confectionate din scanduri de cires de 40 mm. Evident grosimea poate fi modificata in functie de cerinte si preferinte, dar de obicei cu cat e mai gros cu atat mai bine. Picioarele rack-ului vor fi confectionate tot din lemn de cires. Inaltimea picioarelor nu e trecuta in grafic deoarece aceasta se modifica in functie de nevoile fiecaruia.


Pentru a avea o latime totala de 40cm am fost nevoit sa imbin cate 2 scanduri folosind tehnica lamba si uluc.

Dupa ce s-a uscat aracetul am debitat blaturile la dimensiunile finale.

Pasul urmator a fost debitarea si strunjirea picioarelor. Din pacate am uitat sa surpind imagini de la aceasta faza. In principiu picioarele sunt facute din lemn de cires cu o sectiune transversala de 5x5cm. La capete au fost rotunjite cu ajutorul unui strung de lemn.

Dupa debitarea placilor am facut gaurille in care urmeaza a fi prinse picioarele. ATENTIE – aceste gauri nu strapung in totalitate blatul. Gaurile au fost facute cu ajutorul unei freze pentru lemn cu diametrul de 40mm. 

  Picioarele sunt lipite cu aracet si fixate cu menghine.

Dupa lacuire si montarea tampoanelor pe picioare treaba arata cam asa:

 Urmeaza sa mai pun ceva imagini cu RACK-ul in actiune  

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *