THINK OUTSIDE THE BOX

Masa Bucatarie

In acest articol am sa prezint realizarea unei  mese de bucatarie care sa complecteze setul de scaune care le-am facut anul trecut, scaune prezentate in articolul de mai sus.

Masa va avea un blat de sticla. Pentru a acomoda blatul de sticla am facut o rama in care sa fie fixata sticla. Imbinarile ramei sunt facute cu DOMINO.

 Rama am lasat-o peste noape ca sa se usuce aracetul iar in ziua urmatoare am frezat si capetele ramei, partile transversale fiind frezate inainte.


Colturile rotunjite le-am indreptat apoi cu o dalta.

 

Prima proba a sticlei in rama arata bine. 

 

Picioarele mesei urmeaza sa fie prinse de rama in colturile ei. In acest sens am facut in colturi gauri de 35mm.


 

Rama fiind in mare parte finalizata am inceput sa lucrez la picioarele mesei. Capetele picioarelor le-am rotunjit la freza cu ajutorul unui sablon.


Ranforsarile la picioare sunt prinse tot cu DOMINO.

Inainte de ansamblarea finala am rotunjit toate marginile si am slefuit totul pana pana la 220.

 


Pentru finisare am folosit ulei de in. Avantajul e ca uleiul de in se aplica usor cu o laveta curata, nu e nevoie de pensula sau pistol de suflat, etc. Pur si simplu se aplica uleiul si se lasa putin sa se absoarba, apoi se sterge excesul. Dezavantajul e ca uleiul de in se usuca relativ greu 2-3 zile. Daca pun la socoteala ca am dat 2 straturi – finisarea ajunge sa dureze o saptamana.


 


In incheiere cateva imagini cu masa si scaunele in mediul in care vor fi folosite – in bucatarie. 


 Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *